30 Ekim 2010 Cumartesi

KIYMALI MUSKA BÖREĞİ




250 gr. kıyma,2 adet soğan, 3 adet hazır yufka, 1 adet domates,2 adet yeşil


biber, 
biraz maydanoz,tuz, karabiber
, pulbiber,


üzeri için:ketçap
kızartmak için: sıvıyağ


Hazırlanışı:Yufkaları üst üste serip ortasından ikiye kesin. Her iki yarım daireyi 4-5

santim genişliğinde şeritler oluşturacak şekilde kesin. Bir kaba 1-2 kaşık margarin ile
küçük doğranmış soğanları ve biberleri koyarak, hafifçe pembeleştirin.. Sonra bunlara
kıymayı ve tuzu ilâve ederek kıyma suyunu salıp tekrar çekinceye kadar biraz kavurun.
Küçük doğranmış domatesleride ekleyin.Kabı ateşten alarak,karabiber, kıyılmış

maydanoz katın. İyice karıştırın.Üst üste olan yufkaları tek tek alarak,her yufka şeridinin
ucuna bu malzemeden pay edin. Sağa sola yatırarak Muska gibi yufkaları sarın. Uç

kısımlarını, hafiçe ıslatarak yapıştırın. Börekleri kızgın yağda kızartın, daha sonra servis
tabağına aktarıp üzerine ketçap dökerek sıcak ya da ılık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder